Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Litauen » Kaunas

Flyg till Kaunas, Litauen

Litauens tidigare huvudstad Kaunas har än idag många inslag som påminner oss om den eran. Staden är belägen i grönska, med förgreningen mellan de två floderna Nemunas och Neris mitt i staden. Även om staden andas anrik miljö och historia kan man njuta av moderna konstgallerier och nytänkande utställningar. Stadens alla studenter gör att Kaunas har ett vibrerande nattliv och mycket utomhusevent och trevliga arrangemang.

Foto: Guillaume Speurt (CC BY-SA 2.0)

Kaunas-tips

Kaunas Gamla stad är väl värt ett besök, här vandrar man runt i ett fantastiskt stråk som i stora delar är helt fritt från trafik. Vilnius gata är en av de äldsta stråken, en charmig promenad omgiven av vackra 1500-tals byggnader.

Laisves Aleja är en storslagen aveny där man hittar fullt av spännande butiker och trevliga barer. Mitt på avenyn står den stora fontänen som har blivit en slagas central mötespunkt både för Kaunasbor och turister. Kaunas fästning är en spännande sevärdhet som består av ett antal byggnader som en gång tillhörde landets militär.

Missa inte att åka linbana när du är i Kaunas, ett traditionellt transportsätt för stadens invånare som har varit i funktion i över 70 år. Ta linbanan upp till Aleksotastoppen där du kan njuta av en panoramavy över hela Kaunas innerstad och gamla stad.

I Kaunas finns mängder av trevliga barer och restauranger som serverar bra mat av olika slag och för alla typer av plånböcker. Ett tips att inte missa under vistelsen i Kaunas är att prova potatisdumplings (zeppelin), kall rödbetssoppa och honungsöl.

Kaunas är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baltikum, mindre städer och Östersjökusten.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Kaunas månad per månad.

Hotell i Kaunas

För hotell i Kaunas kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Kaunas

-1°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordSök flygbiljetter till Kaunas

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!