Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Lettland » Riga

Flyg till Riga, Lettland

Den här charmiga staden i öst har blivit ett populärt resmål för den som föredrar en kortare weekendresa. Den stora Dome-katedralen från 1400-talet är störst i hela Baltikum och värt ett besök då den på grund av förstörelse under åren restaurerats flera gånger vilket gett den ett unikt utseende med en blandning av stilar.

Foto: Bryan Ledgard (CC BY 2.0)

Riga-tips

I Gamla staden finner man ”katthuset” med sina karaktäristiska kattstatyer mitt på taket. Här berättas en spännande historia för den som kommer förbi. Efter andra världskrigets slut rustades flertalet viktiga byggnader upp, bland annat Svarthuvudenas hus från 1300-talet som idag fungerar som konserthus och museum. Svenskporten som den kallas hittar man i korsningen mellan Alduru och Torna lela, namnet har sitt ursprung från tiden då Sverige var en stormakt och härskade över Lettland.

Riga är mysigt att strosa runt i utan direkta planer, här promenerar man längs smala gator och charmiga gränder. Många byggnader har vacker arkitektur värd att se närmare på och när det gäller shopping är utbudet stort och till bra priser.

Det lettiska köket är till viss del ryskinspirerat, prova gärna lokala favoriter som till exempel pelmeni som är en typ av fylld ravioli. Till Rigas kultur och tradition hör även choklad som är en delikatess, man absolut inte får missa att smaka eller köpa med sig hem. Balzam är en lettisk likör baserad på olika örter man bör prova under vistelsen, den anses för övrigt vara landets nationaldryck. Blini är namnet för en slags fyllda plättar som mättar gott i magen.

Riga är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baltikum, huvudstäder och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Riga månad per månad.

Hotell i Riga

För hotell i Riga kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Riga

-3°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordSök flygbiljetter till Riga

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!