Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Zagreb

Flyg till Zagreb, Kroatien

Gammalt och nytt, Medelhav och Balkan, samsas i en enda stad; Zagreb. Vem skulle egentligen kunna motstå denna härliga smältdegel som har något för alla?

Foto: Nicolas Vollmer (CC BY 2.0)

Zagreb-tips

År 1094 är början på vad som senare skulle bli Kroatiens huvudstad. Det var under det här året som Ungerns härskare Ladislaus. I etablerade ett biskopsämbete, som skulle ge honom större kontroll över det som numera är norra Kroatien.

Ta del av stadens historia genom att vandra runt i den gamla stadsdelen Gradec. Kullerstensgator, pittoreska torg och barockpalats finns att beskåda i denna del av staden. Vid vad som en gång var den forna stenporten till Zagreb finns även det mest kända monumentet, det vill säga Jungfru Maria-statyn från 1700-talet.

Självklart handlar inte Zagreb bara om att utforska historiska sevärdheter. På senare år har det börjat växa fram ett pulserande nöjesliv i form av klubbar runt om i staden. Du har verkligen kommit till den rätta staden för att festa loss. Ha bara i åtanke att vissa klubbar stänger under juli och augusti i Zagreb för att hålla igång sommarklubbar ute vid Adriatiska kusten.

Har du ett intresse för religion så ska du bege dig till stadsdelen Kaptol. Det här är stadens katolska centrum och det kommer inte att dröja länge förrän du stöter på en eller flera nunnor. Även domkyrkan ligger här såväl som biskopspalatset.

På Mimaramuseet hittar du allt från östasiatiska vaser och franska tavlor till glaskonst från Egypten. Det är ett perfekt ställe att avsluta dagen på. Men det är värt att notera att samlaren Ante Topic Mimara sägs ha varit en bedragare med en hel del skumma affärer bakom sig. Föremålen är däremot fortfarande vackra ting att beskåda och museet är definitivt värt ett besök.

Zagreb är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan, huvudstäder och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Zagreb månad per månad.

Hotell i Zagreb

För hotell i Zagreb kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Zagreb

11°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Zagreb

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!