Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Zadar

Flyg till Zadar, Kroatien

Sol, bad och vatten. Finns det en bättre beskrivning än denna för Zadar? Fem nationalparker på väldigt nära avstånd, skärgårdsöar och en annorlunda solhälsning vid havet. Nu låter det intressant, eller hur?

Foto: Aleksandr Zykov (CC BY-SA 2.0)

Zadar-tips

Zadar är en hamnstad som ligger på Kroatiens västkust. Utöver sin status som ett solparadis, så har staden funnits i över 3000 år. En historia som kantats av turbulenta perioder. Under flera hundra år var staden romersk för att därefter tas över av korsriddarna. Sedan dess tillhörde Zadar även Republiken Venedig och Österrike-Ungern, för att ganska så nyligen bli en del av Jugoslavien. Efter kriget i början av 90-talet blev Kroatien äntligen en självständig stat 1995, och de senaste åren har en blomstrande turistindustri öppnat upp då alltfler börjat upptäcka vad landet har att erbjuda.

Gamla staden utgör hjärtat av Zadar och är även en av de större sevärdheterna som du inte ville gå miste om under ditt besök. Här kan du utforska det som finns kvar av ett romerskt forum, beundra gamla kloster och även de imponerande lejonen som står vakt vid stadsportarna.

Precis i närheten av Gamla staden hittar du en annan sevärdhet vid vattnet. Längs med stenpromenaden ligger det en rund solpanel som mäter 22 meter i diameter. Så fort solen börjar gå ner börjar solpanelen ge ifrån sig färgglada ljus. Det blir en ljusshow som du sällan skådat. Ett stort plus är den intilliggande havsorgeln som med sina rör monterade under vattenytan spelar en härlig ”havsmusik”.

Passa på att även besöka Zadars skärgård. Det finns färjor som dagligen åker ut till de större öarna, som till exempel Dugi Otok som är populärt tillhåll för fiskare.

Zadar är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Zadar månad per månad.

Hotell i Zadar

För hotell i Zadar kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Zadar

12°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Zadar

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!