Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Split

Flyg till Split, Kroatien

Längs den adriatiska kusten i hjärtat av Medelhavet ligger Split, Kroatiens näst största stad.
Med sin unika blandning av romerska tempel, venetianska palats, och egyptiska sfinxer är staden hem för ett flertal av Unescos världsarv. Därför är det inte svårt att förstå varför invånarna i Split anser staden vara en av de vackraste i världen.

Foto: Yoko (CC BY-SA 2.0)

Split-tips

Splits gamla stadsdel omgärdas av ett närmare 30 000 kvadratmeter stort palats, uppfört år 295 av den romerska kejsaren Diocletianus. Palatset, som bland annat huserar kejsarens mausoleum och Jupiters tempel, kröns av Sankt Domniuskatedralens majestätiska klocktorn. Orkar man väl bestiga tornets alla trappsteg belönas man av en fantastisk utsikt över Split och dess omnejd. För den som hellre håller sig på marknivå utgör palatset och dess torn en bra utgångspunkt när man navigerar i staden.

Längs palatset södra sida hittar man Riva, den vackra hamnpromenaden som kryllar av små butiker och caféer. Här kan man svalka sig i värmen med ett glas Pipi, den omåttlig populära drycken som är typisk för Split. Vill man däremot äta något är det bättre att uppsöka någon av restaurangerna i de små gränderna längre in i staden. Bland de lokala delikatesserna hittar man torkad bläckfisk, saltad ansjovis, och mängder av ostar. Missa inte heller specialiteten Dalmatinski Prsut, den kroatiska motsvarigheten till italienarnas parmaskinka.

Vill man ta del av nattlivet i Split finns det gott om klubbar och barer att besöka. Precis som så mycket annat i den här staden är de flesta belägna i den gamla stadsdelen. Värt att nämna är dock att många uteställen har stängt på sommaren, då stora delar av klientelet förflyttar sig till någon av de populära öarna under semestermånaderna.

Split är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balken, kultur och historia och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Split månad per månad.

Hotell i Split

För hotell i Split kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Split

13°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Split

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!