Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Pula

Flyg till Pula, Kroatien

Pula är ett fantastiskt resmål på många sätt, här vid Kroatiens kust finns spännande historia och ett stort utbud av aktiviteter och nöjen.

Foto: rooster (CC BY-ND 2.0)

Pula-tips

Pulas stolthet är utan tvivel den antika Amfiteatern eller som de lokala invånarna kallar den ”Arenan”. Den stod färdig år 81 och har bland annat använts för gladiatorspel. Idag används den till större arrangemang som till exempel musikkonserter.

Augustus tempel blev färdigt runt år 14 och är tillägnat både kejsaren Augustis och gudinnan Roma (symbol för det romerska imperiet). Under andra världskriget bombades templet men har restaurerats och är idag i originalskick. Missa inte att se den imponerande Guldporten, eller Triumfbågen, som den även kallas. Guldporten är uppförd som en hyllning till betydelsefulla ämbetsmän i staden.

I Pula kan man njuta av utsökt mat främst baserad på fisk och skaldjur. Den lokalproducerade olivoljan ger dessutom en aptitretande smak på maten. Det blir mer och mer populärt att driva olivodlingar för att producera olja. En annan specialitet är lamm, gärna i grillad variant serverat med hembakt bröd och en färsk sallad. Till maten dricks framför allt vitt vin som görs av lokala druvor, men även törstsläckande kroatiskt öl rinner ner i strupen utan några större svårigheter.

Lagerblad växer överallt runt och omkring Pula, trä dem med fördel på en tråd och låt dem sedan torka i solens strålar. De passar utmärkt till den svenska husmanskosten på hemmaplan!

Pula är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Pula månad per månad.

Hotell i Pula

För hotell i Pula kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Pula

12°C
Svag vind, 3 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Pula

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!