Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Hvar

Flyg till Hvar, Kroatien

Den kroatiska ön Hvar har gjort sig känt för sin historiska miljö, rika kultur och fantastiska vatten. Det milda klimatet med varma vintrar och behagliga somrar gör platsen till ett populärt och omtyckt resmål för många.

Foto: Ramón (CC BY-SA 2.0)

Hvar-tips

Under vistelsen kan man passa på att besöka omgivningen via båt, det går dagligen så kallade taxibåtar från Hvar till de närliggande öarna Jerolim och Stipanska.

I gamla staden finner man historiska monument växlat med fantastisk arkitektur och mysiga stråk. Klocktornet har gjort sig känt som ett av Hvars klassiska symboler och en av de mest imponerande byggnaderna är Sant Stephen katedralen från 1600-talet.

Det kristallgröna vattnet gör att man inte vill annat än att slänga sig i det lockande adriatiska havet. Generellt sätt är stränderna steniga och som oftast ligger de inne i lugna vikar omgivna av skog, men det finns även naturliga sandstränder på öns norra sida.

För den som vill avnjuta traditionell lokal mat kan man med fördel stanna till på någon ”konoba” (enklare typ av taverna) där man serveras kroatisk husmanskost som mestadels består av fisk och potatis. ”Gregada” är en maträtt man absolut inte får missa att prova under vistelsen, den består av olika typer av fisk som kokats tillsammans med potatis. Getost som lagrats i lokalt producerad olivolja är också en höjdare, och den går att hitta på de flesta menyer i Hvar. Man dricker som oftast ett lokalt vitt vin till maten, från någon av öns vinodlingar. Prosêk är ett lokalt dessertvin som du bara måste prova om du reser hit.

Hvar är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Hvar månad per månad.

Hotell i Hvar

För hotell i Hvar kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Hvar

12°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Hvar

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!