Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Kroatien » Dubrovnik

Flyg till Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik är en stad som ligger i regionen Dalmatien i södra Kroatien. Staden ligger vid kusten mot Adriatiska havet. Den gamla delen av staden i Dubrovnik är unik i världen och har satts upp på UNESCO’s världsarvslista.

Foto: Tambako The Jaguar (CC BY-ND 2.0)

Dubrovnik-tips

Staden grundades på 600-talet, har en spännande blandning mellan gammalt och nytt, 50 000 invånare och massor av trogna anhängare. Staden anses av många vara en av Europas vackraste städer och kanske till och med en av världens vackraste städer. Varje sommar hålls en stor känd kulturfestival i staden. Festivalen börjar i mitten av juli och fortsätter fram till slutet av augusti.

Den gamla staden i Dubrovnik är full av historiska kyrkor, palats och gamla fästningar. Staden omringas av en 6 meter tjock och 25 meter hög ringmur. För turister är en vandring längs muren en magnifik upplevelse. Ett av de mest kända monumenten i Dubrovnik är Onofriofontänen. Den uppfördes 1428 och är ett av de kändaste minnesmärkena i staden. Fontänen ligger vid gågatans början i den gamla delen av staden. Under det jugoslaviska inbördeskriget 1991 till 1995, var Dubrovnik hårt utsatt får beskjutning. Många byggnader och historiska broar förstördes under kriget men återuppbyggdes sedan. Andra historiska sevärdheter inkluderar stadsporten Pile och Franciskanerklostret samt Gamla stadens Klocktorn.

Stadens centrum är fullt av pittoreska gågator, restauranger och caféer. I staden ligger också världens äldsta apotek, som fortfarande är verksamt och öppet. Apoteket grundades 1317. Staden ligger vid det kristallblåa medelhavsvattnet vid adriatiska havet. Längs stadens gränser finns vackra badstränder och anlagda badterasser.

Dubrovnik är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan, kultur och historia och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Dubrovnik månad per månad.

Hotell i Dubrovnik

För hotell i Dubrovnik kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Dubrovnik

15°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Dubrovnik

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!