Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Venedig

Flyg till Venedig, Italien

180 kanaler, historiska byggnader och helt fantastiska palats. Det finns ingen tvekan om att Venedig är i en klass för sig. Det finns alltid något nytt att upptäcka i den italienska kanalstaden, oavsett hur många gånger man har varit här.

Foto: Trish Hartmann (CC BY 2.0)

Venedig-tips

Venedig grundades i samband med att germanska stammar intog Italien på 400-talet. Många människor flydde ut till den närliggande lagunen och så småningom började en stad att växa fram, som blev en av de största handelsstäderna i Medelhavsområdet.

När den stora järnvägsbron byggdes mellan fastlandet och staden på 1930-talet var det dags för en ny era för staden; att bli en av världens mest besökta städer.

Den största kanalen är Canal Grande som sträcker sig hela fyra kilometer genom staden, och kan på vissa håll vara så bred som 90 meter. Det är även längs med denna kanal som du kommer att hitta många av stadens mer kända byggnader. En varierande mängd av färdmedel finns att använda sig av för att ta sig fram längs kanalen. Vattenbussarna, eller vaporetti, är det som många väljer att färdas med, sen finns det även vattentaxi. Men föredrar du den traditionella gondolen så är det bara att slå till.

Markusplatsen är det mest berömda torget i hela staden. Här kan du verkligen känna av den makt som Venedig hade en gång i tiden genom imperiet. Den andra stora sevärdheten som ligger precis vid torget är Basilica di San Marco. Utan tvekan den mesta kända av stadens kyrkor och något man kan stå och beundra i flera timmar.

Venedig är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia och turister.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Venedig månad per månad.

Hotell i Venedig

För hotell i Venedig kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Venedig

6°C
Svag vind, 2 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Venedig

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!