Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Rom

Flyg till Rom, Italien

Hela staden är som en enda historisk berättelse med sevärdheter var man än vänder sig. En kulturell pärla som kräver några dagar för att verkligen upplevas.

Foto: Andreas-Eckhardt (CC BY 2.0)

Rom-tips

En av kanske världens mest kända sevärdheter är den antika amfiteatern Colosseum som stod färdigbyggt 80 e.Kr. En fantastisk upplevelse man verkligen inte får missa när man är i Rom. Den egna staten Vatikanstaten som sedan början av 1300-talet varit påvens residens är en självklarhet att besöka. Inne i Vatikanen har man sedan mängder av olika intressanta sevärdheter som till exempel St. Peterskyrkan och det Sixtinska kapellet.

När du vandrar runt i Rom kommer du märka det frekventa inslaget av fontäner, det finns totalt 2500 fontäner och alla har de olika teman och dekorationer. Den kanske mest kända fontänen är Fontana di Trevi som bland annat vår svenska skådespelerska Anita Ekberg badat i.

Som om inte alla sevärdheter i sig skulle vara nog finns det därutöver en mängd av imponerande museer och konstgallerier runt om i staden. Du har bland annat Vatikanmuseerna, Villa Borghese och Nationalmuseet vars samlingar finns uppdelade på olika museum i Rom.

Du behöver inte boka lyxrestauranger för att äta gott i Rom, det finns mängder av bra restauranger och barer till överkomliga priser. Förutom att njuta av suveränt goda pastarätter bör du inte missa att äta en ljuvligt god romersk bruschetta, lufttorkad parmaskinka och all möjlig typ av antipasto. Den som är lite modig kan även prova komage, som anses vara en riktig delikatess i det romerska köket.

Rom är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av fotboll, god mat, huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Rom månad per månad.

Hotell i Rom

För hotell i Rom kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Rom

13°C
Svag vind, 1 m/s från nordSök flygbiljetter till Rom

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!