Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Rimini

Flyg till Rimini, Italien

Till denna stad i Emilia-Romagna regionen reser även italienare, vilket är ett bevis på att Rimini håller måttet på alla sätt. En charmig och sofistikerad stad känd bland många för sin mycket trivsamma miljö och glada människor.

Foto: Paul Townsend (CC BY-ND 2.0)

Rimini-tips

Det historiska Rimini utforskar man allra bäst genom att strosa genom staden. Man hittar ganska snart den berömda fontänen Fontana della Pigna från mitten av 1500-talet på Piazza Cavour torget som tidigare fungerade som en aktiv och livlig marknadsplats. Augustusbågen från år 27 f.Kr. är en sevärdhet inte att missa, av alla romerska triumfbågar är detta den äldsta i sitt slag och den kvarstående valvöppningen är närmare tio meter hög. Castel Sismondo är ett annat viktigt historiskt monument man bör besöka under vistelsen i Rimini.

Hoppa på tåget från Rimini och åk med hela familjen till nöjesparken ”Italien i miniatyr” där du kan uppleva hela landet i en uppbyggd miniatyrvärld. Parken är full av roliga aktiviteter och spännande inslag.

För dig som älskar mode och design är Rimini rena rama paradiset, här hittar du bra shoppingstråk med trevliga designbutiker. Det främsta shoppingområdet när det gäller exklusiva affärer hittar du i Corso d’Augusto.

Precis som i övriga Italien är pasta det mest traditionella även i Rimini, men fisk är också ett mycket populärt inslag i Riminis kök liksom färska skaldjur. Passa på att njuta av en superb skaldjurstallrik i området kring den lokala fiskmarknaden i Rimini. Missa heller inte att prova det utsökta pannbrödet piadina som serveras till de flesta maträtter.

Rimini är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Rimini månad per månad.

Hotell i Rimini

För hotell i Rimini kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Rimini

9°C
Svag vind, 2 m/s från nordSök flygbiljetter till Rimini

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!