Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Palermo

Flyg till Palermo, Italien

Palermo, beläget på norra Sicilien, är staden för dig som älskar vacker arkitektur, spännande historia och gastronomiska upplevelser. Missa inte att besöka Palermos fina katedraler och kyrkor.

Foto: Jorge Pindorama (CC BY 2.0)

Palermo-tips

Cappella Palatina basilikan är från 1100-talet och har en interiör präglad av arabiskt dekorationsinslag som till exempel ett detaljrikt tak i trä. Katedralen Monreale är ett annat bra exempel på Palermos fantastiska arkitekturhistoria, den ligger cirka en och en halv mil utanför staden men är verkligen värd ett besök.

I Palermos östra delar hittar man den berömda matmarknaden Mercato Della Vucciria där man kan handla i stort sett allting i matväg. En spännande upplevelse man absolut bör svänga förbi under vistelsen i Palermo.

Orto Botanico är en fantastisk botanisk trädgård i Palermos centrala delar, här hittar man växter från hela världen. Här kan man strosa runt och njuta av vacker omgivning och ett skönt lugn.

Har du möjlighet bör du besöka Madonieregionen under ditt besök på Sicilien. Bergskedjan sträcker sig längs hela öns norra inre del för att slutligen löpa samman med Peloritan- och Negrodibergen i de östra delarna.

Italien har som de flesta länder vissa regionala skillnader när det gäller mat och dryck men oavsett var du befinner dig så är det italienska köket baserat på färska råvaror i sin enkelhet. Palermo har dock fördelen att ha internationella influenser i sin kultur vilket gör att den lokala maten till viss del präglas av andra traditioner. Araberna har bland annat tillfört köket råvaror som aubergine och couscous och spanjorerna införde paprika och tomater. Du bör inte lämna Palermo utan att ha provat bläckfisk i någon form och heller inte utan att ha smakat vin- och musselsoppa. En självklarhet är även att smaka den fantastiskt goda lokalproducerade glassen, gjord på första klassens råvaror.

Palermo är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, kultur och historia och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Palermo månad per månad.

Hotell i Palermo

För hotell i Palermo kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Palermo

13°C
Svag vind, 1 m/s från ostSök flygbiljetter till Palermo

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!