Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Florens

Flyg till Florens, Italien

Florens är en av Italiens mest omtyckta platser. Den vackra staden har en charm som inte finns på många andra ställen och som bidrar till stadens ställning som en av de mest välbesökta turistorterna i världen.

Foto: Ghost of Kuji (CC BY 2.0)

Florens-tips

Florens fick den ställning som man har idag mycket tack vare den mäktiga familjen Medichi som under sin tid gjorde staden till ett finansiellt och konstnärligt centrum. Staden är mycket gammal och en stor del av den äldre bebyggelsen finns bevarad. Stadens centrum består nästan helt av byggnader från 1400- och 1500-talet. Det är en ren glädje att ströva runt till fots och insupa alla intryck här. För att få en riktigt bra överblick över staden är ett tips att klättra allra högst upp i det berömda klocktornet Giotto’s Campanile. Därifrån kan man se hela Florens.

En annan sevärdhet som inte får missas är den berömda katedralen Duomo. Byggnaden är mycket stor och tog flera sekler att färdigställa. Hela katedralen är uppförd i marmor och anses allmänt vara ett av Italiens vackraste byggnadsverk.

I staden finns en otrolig mängd konst och sevärdheter i alla möjliga former. En av de allra kändaste skapelserna som finns att beskåda är Davidstatyn som Michelangelo skapat. Statyn står i Galleria dell’Accademia och där finns även mycket annan italiensk konst att upptäcka. Är man konstintresserad bör man även besöka Uffizigalleriet. På detta galleri återfinns nämligen en av världens mest aktade samlingar av italiensk och framför allt florentinsk konst. Några av de mest välkända målningar och statyer ingår i samlingen.

Florens är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Florens månad per månad.

Hotell i Florens

För hotell i Florens kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Florens

13°C
Svag vind, 1 m/s från västSök flygbiljetter till Florens

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!