Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Bologna

Flyg till Bologna, Italien

Bologna är en av Italiens allra äldsta städer. Staden som ligger vid bergskedjan Apenninernas fot kallas ofta “la rossa”, vilket betyder “den röda”. Smeknamnet hänvisade historiskt till den rödtonade fasadfärg som används på stadens hus.

Foto: Corrado (CC BY 2.0)

Bologna-tips

Ett annat smeknamn på Bologna är “la grassa”. Smeknamnet som betyder “den feta” är en indikation på stadens status som Italiens mathuvudstad och dess kulinariska traditioner. Från Bologna stammar naturligtvis en av de mest välkända maträtterna i världen, nämligen pasta bolognese. Det slutar dock inte där! I staden uppfanns även de klassiska korvarna salami och mortadella. I regionerna runt om staden återfinns dessutom tillverkningen av både parmigiano reggiano och prosciutto.

Bologna är även rikt på kultur och kunskap. Staden har ett av världens äldsta och mest välrenommerade universitet. Universitetet skall ha grundats redan i slutet av 1000-talet och tillhandahåller än idag undervisning för ca 100 000 studenter från hela världen. I staden finns även andra lärosäten såsom en klassisk musikskola där till exempel Mozart var elev en gång i tiden, en konstakademi och en välkänd vetenskapsakademi.

För de som eftersträvar kulturella upplevelser finns här flera små museer med inriktning på till exempel konst och arkeologi. Besök gärna den berömda katedralen San Pietro som började uppföras redan på 900-talet, men som under århundraden genomgått stora förändringar för att slutligen få sitt nuvarande utseende.

Staden är dessutom en av de klassiska mässtäderna. Här hålls en rad mässor varje år, stora som små, internationella och nationella. Bland annat finns det bok-, frisör-, mat- och kosmetikmässor.

Bologna är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bologna månad per månad.

Hotell i Bologna

För hotell i Bologna kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Bologna

13°C
Svag vind, 1 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Bologna

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!