Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Italien » Alghero

Flyg till Alghero, Italien

Alghero ligger på den natursköna italienska ön Sardinien. Den pittoreska staden har på senaste tiden blivit ett väldigt populärt resmål för skandinaver, och det är inte svårt att förstå varför.

Foto: randomaze (CC BY-SA 2.0)

Alghero-tips

Staden anlades redan på 1000­talet. Mycket av den ursprungliga bebyggelsen finns att beskåda i gamla delen av Alghero som omgärdas av en vacker stadsmur. Utanför den äldre stadsdelen har nya delar byggts upp. Här finns de flesta hotellen och härifrån är det också lättast att ta sig till de långa härliga sandstränderna i området.

I den gamla, mycket pittoreska, delen av staden finns det gott om mysiga caféer, restauranger och barer. Det är inte lika gott om nattklubbar och andra uteställen så är man ute efter fest bör man söka sig till någon annan destination.

Stadens närhet till havet gör att fisk och skaldjur är det vanligaste på menyn och de enkla rätterna blir genom lokalbefolkningens unika kunskap helt magiska. På Sardinien tillverkas också en mycket speciell ost. Casu marcu, som betyder “rutten ost”, fermenteras under tre månader med hjälp av ostflugans larver till något som snarast liknar förruttnelse. Vissa tar bort larverna innan de äter osten, andra inte!

Allra bäst är det att åka till Alghero mellan maj och oktober. Då är det som finast med en medeltemperatur som håller sig ett par grader över 20 grader. Allra varmast är det mitt under sommaren då temperaturen oftast kryper upp över 30­sträcket. Även under resten av året är klimatet behagligt för oss nordbor med temperaturer runt 15 grader.

Alghero är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Alghero månad per månad.

Hotell i Alghero

För hotell i Alghero kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Alghero

14°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Alghero

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!