Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Island » Reykjavik

Flyg till Reykjavik, Island

Med sin fantastiska natur och hippa profil är Reykjavik, Islands huvudstad, och dess omgivningar ett omtyckt resmål för turister från världens alla hörn.

Foto: Ruth Hartnup (CC BY 2.0)

Reykjavik-tips

På en kulle i centrum finner man Hallgrimskyrkan, från vars kyrktorn ges en otrolig utsikt över hela staden och dess omnejd. Viðey är den lilla ön som är synlig från Reykjavik, och har historiska anor från 900-talet. Genom åren har ön haft kloster och bland annat varit residens åt landets skattmästare. Idag bor ingen på ön men det går dagligen färjor över till Viðey, framför allt under sommaren

Idag är Laugardalur en populär turistattraktion där man har allt från simbassäng och skridskobanor till en botanisk trädgård och en lokal djurpark. En trevlig utflykt för hela familjen. Mitt inne i staden finner man Tjörnindammen, ett mysigt besök för hela familjen där man kan mata fåglar av olika slag. Vintertid isläggs en del av dammen och den är öppen som skridskobana för allmänheten. Intill dammen hittar man Rådhuset som har ett trevligt café med vacker utsikt. Reykjavik är också hem till många trendiga och unika barer. Staden är känd för att bjuda på ett spännande nattliv.

Islands otroliga natur går att njuta av på alla tänkbara sätt. Man kan bada i någon av alla utomhusbassänger med geotermisk värme, testa på forsränning, ge sig ut på spännande glaciärturer eller rida längs med vackra naturleder.

När du befinner dig ute på den lilla ön Viðey är det ett måste att äta våfflor i restaurangen intill färjenästet och när det gäller kötträtter bör du prova isländskt lammkött under din vistelse i huvudstaden. Det håller en förträffligt hög kvalitet och är kött från frigående djur. Fiskrätter tillagas av färsk fisk fångad i havet direkt utanför Island eller i landets strömmande älvar.

Reykjavik är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, varma källor och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Reykjavik månad per månad.

Hotell i Reykjavik

För hotell i Reykjavik kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Reykjaviks, och hela Islands, största flygplats heter Keflavik och det är hit i princip alla internationella flighter går. Från flygplatsen tar man sig enkelt de ca 5 milen in till Reykjavik med buss på ca 45 minuter.

Fler destinationer

Dagens väder i Reykjavik

7°C
Frisk vind, 8 m/s från sydostSök flygbiljetter till Reykjavik

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!