Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Irland » Dublin

Flyg till Dublin, Irland

Dublin, den gröna öns stolta lilla storstad till huvudstad, andas historia, musik och publiv. Det sägs att besökare som kommer hit alltid längtar tillbaka. Och visst är det något speciellt med känslan i staden, den gemytliga atmosfären och människorna som bor här. Och det är inte bara musiken, pubarna och ölen.

Flyg till Dublin

Foto: Larry Koester (CC BY 2.0)

Dublin-tips

Dublin är den gröna staden på den gröna ön. Staden andas ungdomlighet och högsta trend i kombination med en anrik historia. Här lever många unga som gärna festar och shoppar loss såväl dagar som nätter. Samtidigt vårdas tusenåriga traditioner och ett kulturarv som bara väntar på att upptäckas av alla de besökare som årligen hittar hit. Många av dem kommer tillbaka, då gästvänligheten är stor och småstadskänslan finns där trots storleken på staden. Och inte minst lockar de många upptäckterna som finns här många att förälska sig i staden Dublin. Här är några tips på vad man inte får missa i staden.

Området som kallas Temple Bar är ett av stadens mer intressanta, både dag och natt. Här finner man mängder med pubar, restauranger, gallerier, butiker och inte minst Guinness Bryggeri.

Puben är centrum för tillvaron för många ortsbor och där man kan träffa vänner för livet och njuta av den fantastiska musiken. Ett besök till Dublin är inte komplett utan åtminstone ett par pubbesök. The Celt, the Hughes, Brazen Head och Whelan’s är bara några av de ställen där man kan höra livemusik och dricka Guinness. Porterhouse är också bra, men nästan unik i staden då de inte erbjuder stadens paraddryck Guinness. Musiken är givetvis traditionellt irländsk, en musikform man vårdar ömt. Missa inte detta!

Det finns få som är så goda historieberättare som irländarna. Genom att gå med i guidade turer får man förmånen att höra dem berätta. Det finns stadsturer och turer i hemmasönerna James Joyces och Oscar Wildes fotspår, för att bara nämna några av de intressanta turer man har att välja mellan. Då får man också se de vackra statyer som staden har över de två författarna.

Dublin Castle är en av många historiska och intressanta byggnader i Dublin. På platsen där Dublin Castle står idag, har det funnits byggnader sedan 900-talet, då vikingarna byggde det första fortet här. Största delen av det slott man ser idag byggdes under 1700-talet, men det finns byggnadsrester kvar från så tidigt som 1100-talet. Bland annat är ett av tornen från medeltiden. Slottets rika och intressanta historia upplevs bäst genom att ta en guidad tur.

Nationaldryckerna i Dublin är mustig öl och så förstås whiskey. Mitt i staden finner man anrika Jameson?s Whiskey Distillery. Där kan man med lite tur får en whiskeyprovning värd namnet. Guinness Storehouse finns i Tempel Bar-området.

När man tröttnat på stadens brus är det dags att ta tåget The Dart ut till havet. Då tidvattnet är lågt kan man promenera på strandbottnen och gå ut på piren och njuta av hav och vind. Här får man också en magisk utsikt över staden.

Dublin är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Guinness, gröna öar, huvudstäder och regn.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Dublin månad per månad.

Hotell i Dublin

För hotell i Dublin kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Dublin

13°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydSök flygbiljetter till Dublin

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!