Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Irland » Cork

Flyg till Cork, Irland

Om du frågar invånarna i Cork om Irlands huvudstad, så kommer de svara dig att Cork minsann är den riktiga huvudstaden på Irland. De som bor här är mycket stolta över sitt keltiska ursprung och det finns mycket av den varan att finna om du söker efter keltisk historia.

Foto: stephendotcarter (CC BY 2.0)

Cork-tips

Vill du höra gamla berättelser om keltisk historia, uppror och motståndskamper skall du besöka några av de fina pubar och krogar som finns. Det är nämligen här de sitter och pratar om dessa historier på irländskt vis över en öl.

Husen i Cork är färgglatt målade på ett sätt som påminner om det du finner på sydligare breddgrader. Anledningen till detta är en stor tävling som pågått i över 20 år. Det startade med att folket uppmanats till att underhålla sina boenden och resultatet blev detta fyrverkeri av färger på husen.

Det finns gott om sevärdheter här och St. Finbarre’s Cathedral bör ligga högt på besökslistan. Denna fransk-gotiska katedral är något du inte får missa, med sin fina arkitektur och med många detaljer som designades av William Burges. Charles Fort’s ruiner med sin historia från sent 1600-tal är värt varenda peng, men se till att du har gott om tid på dig för det kan ta en stund att komma till platsen, speciellt om du väljer att gå. Som turist i Cork måste du ta bussen till Blarney’s Castle där du får en härlig upplevelse. Du spenderar lätt ett flertal timmar här bara med att njuta av dess omgivningar.

Cork är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av gröna öar, mindre städer och regn.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Cork månad per månad.

Hotell i Cork

För hotell i Cork kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Cork

12°C
Måttlig vind, 6 m/s från sydSök flygbiljetter till Cork

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!