Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Grekland » Thessaloniki

Flyg till Thessaloniki, Grekland

Bysantiska kyrkor, romerska byggnader, ett sprudlande nattliv och vackra stränder. I Greklands näst största stad Thessaloniki möts du av en härlig blandning av historia, som är mer 2 300 år gammal, och en modern stad som har allt att erbjuda även den mest kräsne besökaren.

Foto: Leandro Neumann Ciuffo (CC BY 2.0)

Thessaloniki-tips

Thessaloniki grundades så tidigt som 316 f.Kr. av kungen av Makedonien, Kassandros. Han namngav staden efter sin hustru tillika Alexander den Stores halvsyster, Thessalonike.

Den grekiska staden har gott om sevärdheter att upptäcka under vistelsen. En av dem är Vita Tornet som är ett välkänt riktmärke för invånarna. Belägen vid havet var detta en gång ett fängelse, men numera kan du lära dig mer om traktens historia i det historiska museet och även konstmuseet, som båda är huserade i byggnaden.

Den som har ett stort intresse för arkitektur eller bara allmänt gillar att titta på vackra byggnader, ska ta sig till detta torg. Det märks att större delen av byggnaderna har tagit inspiration från både europeisk och kolonial arkitektur, det är en riktig fröjd för ögat. Passa på att sätta dig vid ett av caféerna för att njuta av torget ännu mer, eller varför inte strosa runt i en av butikerna. Torget är även en vanlig mötesplats för många och det är också här som man firar större festligheter som nyår.

Den cylindriska byggnaden från 300-talet e.Kr. är väldigt svår att missa. Tidigare var det ett panteon eller mausoleum för en kejsare vid namn Galerius. Numera ligger Sankt Georgkyrkan här. Stig gärna in och beundra de imponerande mosaikerna.

Thessaloniki är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av ovanliga resmål och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Thessaloniki månad per månad.

Hotell i Thessaloniki

För hotell i Thessaloniki kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Thessaloniki

13°C
Måttlig vind, 5 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Thessaloniki

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!