Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Grekland » Kreta

Flyg till Kreta, Grekland

Med Medelhavets blåa vatten och glänsande sandstränder har Kreta blivit mångas favorit. Därutöver erbjuder Kreta en fantastiskt bevarad historia med enastående monument och antika sevärdheter.

Foto: Nicole Kasper (CC BY 2.0)

Kreta-tips

Runt hela ön finns mängder av vackra stränder, vissa är lätta att ta sig till medan andra ligger lite gömda som små smultronställen längs kusten. De senare kanske inte har samma faciliteter som de större stränderna men som kompensation får man en tämligen orörd omgivning med naturen inpå.

Agia Pelagia ligger 20 kilometer från staden Heraklion och har en bedårande sandstrand som lockar många besökare. Intill stranden finns många trevliga barer och gemytliga hotell. Lygaria-stranden ligger nära Agia Pelagia, men hör till den lite mer orörda typen av strand.

Kreta erbjuder de bästa förutsättningarna för vandring, i ett kuperat och spännande landskap. Du finner bland annat Vita bergen i öns västra del och Idibergen i mittersta inlandet. Agiofarango är en mindre ravin belägen väster om Kaloi Limenes som absolut är värd ett besök. Hit tar du dig antingen med bil eller båt.

På Kreta har man historien runt hörnet och ett måste är att besöka Knossos som är den största arkeologiska fyndplatsen från den grekiska bronsåldern.

Precis som andra grekiska öar erbjuder även Kreta mat baserad på lokala råvaror och rena smaker. Missa inte att prova yemista, en rätt bestående av olika grönsaker fyllda med bland annat ris. Bläckfisk och spenat är en annan utsökt maträtt och Sarikopites (paj) likaså. Njut av den grekiska maten tillsammans med ett lokalt vitt vin.

Kreta är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Kreta månad per månad.

Hotell i Kreta

För hotell i Kreta kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Kreta

16°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Kreta

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!