Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Grekland » Kos

Flyg till Kos, Grekland

Turkost vatten, vacker natur och vidsträckta sandstränder är kanske det främsta som gör Kos till en av Greklands mest omtyckta öar. Men Kos har även intressanta historiska lämningar och monument som berättar om det antika Grekland.

Foto: Anna & Michal (CC BY-SA 2.0)

Kos-tips

Missa inte att besöka medeltidsslottet Nerantziá, beläget vid hamningången. Vandra längs den berömda palmavenyn, strosa runt på gatorna och upplev den legendariska arkitekturen runt de berömda torgen Platánou och Elefthería. Besök Kos forntida stad där betydande arkeologiska fynd ända från 400-talet finns dokumenterade.

Antimáhia slottet är ett historiskt monument från 1400-talet väl värt att se, och Asklepieion likaså, som är ett antikt sjukhus från så tidigt som 300 f.Kr. Sjukhuset som ligger cirka fyra kilometer sydöst om Kos stad ska ha byggts för att hedra Hippocrates.

Kos är en fantastisk cykelö, det är enkelt att hyra cyklar och bege sig ut på upptäcktsfärd på egen hand. Flera av Kos stränder har bra förutsättningarna för windsurfing och även jet-ski.

Precis som Grekland rent generellt erbjuder även Kos vällagad mat baserad på naturliga och lokalt producerade råvaror. På Kos hittar man allt från traditionella små tavernor som serverar riktig grekisk husmanskost (som till exempel moussaka och tzatziki) till mer exklusiva restauranger där man hittar traditionella smaker med internationella inslag. Prova gärna Xinomyzithra och Galomyzithra, två olika typer av lokalt producerade ostar. Grönsaker fyllda med ris är också en rätt man helst inte får missa under vistelsen. Det hembakta brödet som serveras till maten både doftar och smakar ljuvligt.

Kos är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Kos månad per månad.

Hotell i Kos

För hotell i Kos kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Kos

16°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Kos

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!