Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Grekland » Korfu

Flyg till Korfu, Grekland

En av Greklands populäraste öar med rik kultur, historiska monument och ett otroligt vackert landskap är Korfu. Det kristallklara vattnet och det behagliga klimatet har gjort Korfu till en favorit hos många besökare.

Foto: Training Motivator (CC BY 2.0)

Korfu-tips

Korfus gamla stad finns med på Unescos världsarvslista och är ett trevligt historiskt stråk att strosa på under vistelsen. Missa heller inte att besöka den imponerande gamla fästningen från 1400-talet och öns alla kyrkor och katedraler. På Korfus arkeologiska museum kan man ta del av otroliga fynd från det forntida Korfu.

Korfu har magiska stränder och har du möjlighet att besöka flera under vistelsen ska du absolut göra det. Issos är en väldigt vacker sandstrand belägen cirka 4 mil söder om Korfu stad. På Korfus västra sida hittar man vidsträckta sandstränder med flera häpnadsväckande klippformationer, där man även kan snorkla.

Försök hinna med att hyra bil eller vespa för att ta dig runt på ön och besöka små byar både längs kusten och inlandet. Det är det allra bästa sättet för att uppleva Grekland och Korfus kultur på nära håll.

Mycket av det du serveras i matväg på Korfu är lokalt producerat och här är det naturliga råvaror som är basen i matlagningen. De flesta menyer är anpassade efter den rådande säsongen och många gånger har man turen att kunna gå in i restaurangens kök för att se vad som finns. Klassiska rätter som tzatziki och pitta måste provas när du besöker Korfu. Kelftiko är också att rekommendera, en lammrätt där köttet tillagats i ugnen under lång tid.

Korfu är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Korfu månad per månad.

Hotell i Korfu

För hotell i Korfu kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Korfu

14°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Korfu

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!