Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Grekland » Aten

Flyg till Aten, Grekland

Resor till Grekland förknippar vi nog främst med charterresor till öar som Kreta, Rhodos och Kos, men faktum är att Grekland har så mycket mer att bjuda på. Aten är definitivt en stad som är värd en resa för sig.

Flyg till Aten

Foto: Carolyn Sugg (CC BY-SA 2.0)

Aten-tips

Plaka är en motsvarighet till Stockholms “Gamla stan”. Stadsdelen ligger centralt, nära till allt, och är ett populärt tillhåll för turister. Här strövar man gärna omkring i de många gränderna och kikar på gatulivet och upptäcker tavernor, barer och.. ja, souvenirbutiker så klart. Här finns också den romerska marknadsplatsen och stans enda kvarvarande turkiska bad.

Akropolisklippan sträcker sig 150 meter över havet och synd från alla delar av staden. På toppen finns faktiskt en hel stad, Akropolis. Staden började byggas omkring år 500 f.Kr. och innehåller en mängd byggnader – mest känt är förmodligen Parthenon, men här hittar man till exempel också Nikes tempel och Dionysosteatern, världens största amfibieteater!

Världens finaste samling av kykladisk konst, med föremål från Grekland och Cypern som i vissa fall är över 5000 år gamla, finns i Benaki-museet. Vill man gå på fler museum finns ytterligare över 50 till att välja på.

Souvlaki (grillspett på lamm-, gris- eller nötkött), mousaka, bifteki och gyros är exempel på mat som kommer från Grekland. Det finns förstås grekiska restauranger i Sverige också – men det är bara att inse att grekisk mat smakar bäst i Grekland! Missa inte heller kalamari-oliver och fetaost. Till detta dricker man förstås bäst grekiska viner.

Har du tillgång till en bil? Passa på att besöka ett olivpresseri! (Oliver skördas mellan oktober och januari).

Aten är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder och sol och bad.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Aten månad per månad.

Hotell i Aten

För hotell i Aten kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Aten

16°C
Svag vind, 3 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Aten

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!