Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Frankrike » Paris

Flyg till Paris, Frankrike

Paris är en storstad som har det mesta. Staden fungerar utmärkt som ett weekendresmål, men vill man utforska mer av staden behövs mer tid än så.

Flyg till Paris

Foto: Tommie Hansen (CC BY 2.0)

Paris-tips

Triumfbågen restes till minne av alla de som slagits för Frankrike, speciellt under Napoleonkrigen. Den restes 1806, och under den finns Den Okände Soldatens grav. Det är en vacker byggnad som trots all exploatering fortfarande utstrålar värdighet och makt.

Chateau de Versailles är ett av de vackraste och mest grandiosa slotten i hela Frankrike, slottet var hem åt Ludvig den XIV innan Franska Revolutionen.

Symbolen som är Frankrike och Paris – Eiffeltornet är den mest kända byggnaden i hela Frankrike. Den byggdes år 1887-1889 och är uppkallad efter mannen som designade det – Gustave Eiffel. Tornet är 324 meter högt, och högsta punkten för observation är på 273 meters höjd. Det är världens mest besökta avgiftsbelagda monument. Tips. Kom hit redan när de öppnar på morgonen, köerna blir ofta långa senare på dagen!

Från början tänkt som en kyrka, men efter Franska Revolutionen ändrade man om den till ett mausoleum över döda krigshjältar, tänkare, uppfinnare och konstnärer. Kända franska namn som Voltaire, Rousseau, Victor Hugo och Marie Currie, för att bara nämna några. Själva byggnaden är magnifik med sina pelare och sin enorma kupol.

Disneyland i Paris är uppdelat i tre delar, själva Disneyland som alla hört om och sett bilder på med alla attraktioner och liknande. De andra två är Disney Village, ett slags shoppingdistrikt, och Walt Disney Studios Paris. Walt Disney Studio Paris är mer inriktat på filmskapande men det är fortfarande i Disneys anda.

Disneyland är helt enormt, och med tanke på hur många besökare här finns så är det i princip omöjligt att se och göra allt på en dag. Man behöver minst två dagar, speciellt om man har barn med sig. Disneyland är underbart roligt för alla i familjen, speciellt för barnen, men det kan vara lite tärande att behöva vänta i 45 minuter för att få åka en karusell. Åk därför hit i Juni, då är vädret fint och det är faktiskt något av en lågsäsong då den europeiska semestern ofta inte har börjat än – priserna är något lägre och det är inte riktigt lika högt tryck med besökare. Försök undvika skollov och helger.

Paris är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Paris månad per månad.

Hotell i Paris

För hotell i Paris kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Paris

12°C
Svag vind, 1 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Paris

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!