Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Frankrike » Marseille

Flyg till Marseille, Frankrike

Soliga Marseille har blivit ett riktigt populärt resmål, upp till fyra miljoner turister besöker staden varje år. Det är en charmig stad att lära känna närmre, i Marseille vet man aldrig var man har att vänta bakom nästa hörn och här blandas europeiska, afrikanska och asiatiska kulturer på ett spännande och livligt sätt.

Foto: Ines s. (CC BY 2.0)

Marseille-tips

Inom Marseille stad finns omkring 20 olika stränder med vackert vatten att njuta av. Den största av dessa är Plage Prado som dessutom har gröna områden där familjer och vänner samlas för att äta eller bara umgås framåt kvällningen.

Marseille är marknadernas stad, befinner du dig i staden omkring en helg bör du besöka den fantastiska blomstermarknaden, som är öppen varje fredagsförmiddag. På Quai des Belges kan man insupa lokal kultur genom att besöka den dagliga fiskmarknaden.

Strosa runt nere runt hamnen i Marseilles äldsta kvarter Le Panier, här ges en genuin medelhavskänsla med uthängd tvätt och barn som spelar fotboll på de små torgen. Gatorna är smala och de små gränderna har hus med charmiga färger.

Missa inte att åka båt när du besöker Marseille. Nere vid den gamla hamnen kan man välja bland massor av utflyktsbåtar som utgår från stadens hamn. Det finns både längre och kortare turer, ett trevligt sätt att njuta av staden.

Tack vare Marseilles internationella influenser finner man här ett franskt kök kryddat med andra länders smaker. Bouillabaissen är en rätt att inte missa, en gång var det en så kallad fattigmansrätt men har idag blivit mer av en lyxrätt. Se dock till att äta den på rätt restaurang så du inte blir serverad en enkel fisksoppa, som oftast serveras på turistfällor.

Marseille är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, sol och bad och vin.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Marseille månad per månad.

Hotell i Marseille

För hotell i Marseille kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Marseille

13°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Marseille

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!