Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Frankrike » Grenoble

Flyg till Grenoble, Frankrike

Den franska staden är idag inte bara känd för sin vackra natur och sina utsökta ostar, utan även för sin betydande roll inom forskning och high tech industrin. Grenoble har blivit ett kärt turistmål dit många reser för att uppleva både kultur, natur och underhållning.

Foto: Laurent Espitallier (CC BY 2.0)

Grenoble-tips

De närliggande alperna ger under vintersäsongen de mest optimala förutsättningarna för skidåkning. Förutom att ha alperna som mäktiga väggar, omges Grenoble av en fantastisk natur med flera naturparker i omgivningarna. Att ta sig en tur ut i den friska alpnaturen är väl värt sin tid, ett besök i den harmoniska miljön gör alla gott. Även vandring är en perfekt aktivitet för Grenoble turisten, då man enkelt tar sig ut till vackra leder.

Ett annat tips är att ta linbanan upp till fästningen ”Fort de la Bastille” från 1800-talet. Från fästningen har man en magisk utsikt ut över hela Grenoble.

För den som tycker om att besöka museum har man i Grenoble de allra bästa förutsättningarna med inte mindre än 15 olika museum att upptäcka. Ett av de främsta museer som staden har att erbjuda är bland annat Musée de la Resistence, som på ett fantastiskt sätt berättar om den franska motståndsrörelsen under Hitlers framtågande i andra världskriget.

Grenoble är ett gastronomiskt centrum med utsökta restauranger och enastående maträtter. Det franska köket med sina fantastiska viner måste absolut ges tid att uppleva under vistelsen i Grenoble. Prova på den klassiska osträtten ”fondue” och missa inte att prova någon rätt eller kaka som innehåller Grenobles favoritnöt, ”Franquette” (valnöt).

I Grenoble har man turen att hitta flera ställen som serverar en riktigt färskt blå mögel ost med en utsökt smak. Till osten kan man alltid unna sig ett riktigt gott lokalt vin gjort på Etraire de la Dhui-druvan.

Grenoble är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av alperna och skidåkning.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Grenoble månad per månad.

Hotell i Grenoble

För hotell i Grenoble kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Grenoble

14°C
Lugnt, 0 m/s från nordostSök flygbiljetter till Grenoble

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!