Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Frankrike » Bordeaux

Flyg till Bordeaux, Frankrike

Bordeaux är hamnstaden på Frankrikes sydvästra kust som gjort sig känd för sina utsökta viner, historiska bebyggelse och hamn- och flygindustrin. Detta är en utmärkt destination för den som vill uppleva en kulturrik stad.

Foto: Sébastien Avenet (CC BY 2.0)

Bordeaux-tips

Platsen där staden ligger har varit en känd boplats sedan 300 år f. Kr. Staden hade också en betydande roll i det romerska riket. Detta resulterar i en stad som är full av gamla anrika byggnader. Faktum är att Bordeaux är den stad som har fått den överlägset största delen av sin stadskärna utsedd till världsarv av Unesco.

I staden finns massor av teatrar, biografer, och andra kulturinrättningar. Här finns också en berömd opera. I staden arrangeras årligen en hel rad festivaler. Musik-, vin- och teaterfestivaler avlöser varandra året om.

Staden har inte varit någon klassisk semesterort men turismen har under senare år spelat en allt större roll i regionen. Bordeaux besöks årligen av 3 miljoner människor, en siffra som förväntas öka. Något som bidrar till turismen är naturligtvis vinkulturen som finns i området.

Man kan knappt tala om Bordeaux utan att nämna vin. Staden är centrum i den region som kallas Gironde där de världsberömda Bordeauxvinerna produceras. Dessa viner anses allmänt vara några av de bästa rödvinerna i världen men man tillverkar även vita viner. Kännetecknande för båda sorterna är att de tillverkas av en blandning av olika druvsorter, bland annat Merlot, Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon, Malbec och Semillion. En annan utmärkande faktor är att vinerna från Bordeaux ofta kan lagras länge. Regionen är ursprunget till världskända viner som Chateau Latour, Chateau Margaux och Chateau Lafite Rothschild.

Bordeaux är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat och vin.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bordeaux månad per månad.

Hotell i Bordeaux

För hotell i Bordeaux kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Bordeaux

13°C
Svag vind, 2 m/s från sydostSök flygbiljetter till Bordeaux

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!