Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Frankrike » Biarritz

Flyg till Biarritz, Frankrike

Biarritz har gjort sig känt som ett mecka för de som brinner för att surfa. Den lilla staden i sydvästra Frankrike ligger i anslutning till Biscayabukten, vilket ger de perfekta förutsättningarna för riktigt bra vågor och surfing.

Foto: Dennis Jarvis (CC BY-SA 2.0)

Biarritz-tips

Biarritz var länge bara en kustort bland alla andra men i och med den kända kejsaren Napoleon och andra societetsmänniskors sommarbesök etablerade orten sig som ett riktigt lyxigt badparadis.

Staden har dessutom en hel del annat att erbjuda för den som inte nödvändigtvis vill stå på en hal bräda under hela semestern. Precis som i det övriga Frankrike spelar maten en väsentlig roll. Traditionellt samlas man runt matbordet, njuter av god kokkonst och avhandlar dagens händelser i sällskap med ett gott glas vin. Här präglas dock maten av baskiska traditioner. Mycket av maten tillagas á la plancha, vilket betyder “på stekhäll”. Alla råvaror får samma behandling även om området, tack vara närheten till Atlantens outtömliga förråd, är mest berömt för sina föredömliga fisk- och skaldjursrätter. Trots att maten håller så hög klass är prisnivån fortfarande mycket rimlig – speciellt i jämförelse med svensk standard.

Det finns goda möjligheter att shoppa under vistelsen i Biarritz. Dock kan det konstateras att det inte är kläder eller andra märkesvaror som är de bästa inköpen. Istället rekommenderas det varmt att köpa lokala råvaror och ingredienser såsom ostar, skinkor, chili och andra grödor som produceras lokalt. Gäller det andra varor bör man inrikta sig på dukar, lakan och andra textilier av linne som tillverkas på orten.

Biarritz är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av god mat, mindre städer, vin och vindsurfing.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Biarritz månad per månad.

Hotell i Biarritz

För hotell i Biarritz kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Biarritz

16°C
Svag vind, 1 m/s från sydostSök flygbiljetter till Biarritz

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!