Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Finland » Mariehamn

Flyg till Mariehamn, Finland

Att Mariehamn ligger på Åland känner de flesta av oss till, men färre vet att namnet kommer från den ryska tsaren Alexander II:s fru, Maria Alexandrovna, från tiden då Mariehamn grundades. Det är en bra utgångspunkt för att besöka resten av Åland. Ön har mer att erbjuda än vad vi tror och är inte enbart ett ställe för nattliv.

Foto: Hans Kylberg (CC BY 2.0)

Mariehamn-tips

På 1900-talets början var detta en riktigt härlig badort och den tiden kallas idag Badhusepoken, som sorgligt nog slutade med att badhuset brändes ned av tyskarna under andra världskriget. Men idag kan vi bada utan badhus också.

Kulturarvet är stort även på den lilla ö och vi finner flera museer att besöka som Ålands museum, Ålands sjöfartsmuseum med flera. Ett måste att besöka är Museifartyget Pommern naturligtvis, där du kan se hur det var att leva ombord på ett fartyg förr i tiden. Fartyget ser mycket majestätisk ut där det ligger, det är det enda i världen av sitt slag som ännu flyter i sitt originalutförande och då är den byggd år 1903, vilket är imponerande.

Den lilla ön har hela sexton kyrkor som vi kan besöka om vi vill, tolv av dessa är stenkyrkor som är en fröjd för ögat.

Nattlivet är en självklarhet då färjor kontinuerligt besöker Mariehamn och här kan du gå på klubbar och casino om du vill. Förutom färjorna som tillför människor så är det värt att åka ut på de festivaler och tillställningar som anordnas i Mariehamn. Jazzfestival, Ålands Sjödagar och Rockoff är några av dessa som drar till sig en hel del människor.

Mariehamn är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Östersjökusten och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Mariehamn månad per månad.

Hotell i Mariehamn

För hotell i Mariehamn kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Mariehamn

-4°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordostSök flygbiljetter till Mariehamn

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!