Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Finland » Helsingfors

Flyg till Helsingfors, Finland

I den finska huvudstaden finns något spännande att göra, se och uppleva för alla besökare. Här blandas kultur och historia med underhållning och gastronomi på ett väldigt trevligt och pulserande sätt.

Foto: Designhuone.net (CC BY-ND 2.0)

Helsingfors-tips

Helsingfors vackra domkyrka från 1800-talet är absolut värt ett besök för den som strosar runt i staden. Den så kallade Esplanadparken är Helsingfors svar på alla städers centrala promenadstråk, ett trevligt område där det också hålls mängder av event av olika slag, framför allt under vår– och sommaråret.

För den som gärna vill besöka museum har Helsingfors flera spännande alternativ att erbjuda, Finlands nationalmuseum är ett av de mest välbesökta och beskriver på ett otroligt sätt landets historia från förhistoria till modern nutid. Här finns de viktigaste arkeologiska fynden tillsammans med historiska och folkvetenskapliga samlingar. Museet har dessutom en populär avdelning speciellt anpassad för barn.

På öarna utanför staden hittar man Sveaborgs museifästning som byggdes i mitten på 1700-talet. Sveaborg tillhör idag en av världens största fästningar till sjöss och är dessutom listad som UNESCO världsarv.

Finskt kök fokuserar på rena råvaror och menyerna varierar utifrån rådande säsong. Landets kockar är väl beresta, vilket märks på stadens alla restauranger då man ofta hittar lokala rätter som nischats med spännande intryck från både de nordiska grannländerna och mer avlägsna platser. Kallrökt böckling och åländskt lamm är klassiska finska rätter som bör avnjutas antingen på restaurang eller om man har vägarna förbi Helsingfors saluhallar. På holmarna utanför Helsingfors kan man smaka på utsökt rökt lax.

Helsingfors är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Mumintroll, design, huvudstäder, kultur och historia och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Helsingfors månad per månad.

Hotell i Helsingfors

För hotell i Helsingfors kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Helsingfors

-6°C
Måttlig vind, 5 m/s från nordSök flygbiljetter till Helsingfors

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!