Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Estland » Tallinn

Flyg till Tallinn, Estland

Tallinn förknippas av många med tobaksbetonad taxfree och fylleslag till sjöss ombord på rödvita färjor. Väl bortom denna association döljer sig dock en sagolik kuststad med vacker arkitektur och en välbevarad stadskärna från medeltiden. Stadskärnan ingår för övrigt i Unescos lista över världsarv.

Foto: Ville Hyvönen (CC BY-SA 2.0)

Tallinn-tips

Stadens huvudattraktion är Rådhustorget med sina idylliska köpmanshus, som stått där ända sedan 1400-talet. I området kring torget tappar man lätt bort sig när man promenerar i virrvarret av smala gränder och kullerstensgator. En annan sevärdhet man ej bör missa är försvarstornet Kiek in de Kök, som tillhörde stadens försvarsverk under 1300-talet. Soldaterna som befann sig i tornet under denna tid kunde tydligen kika in i köken i de närliggande husen nedanför – därav dess lustiga namn.

Även under vinterhalvåret är Tallinn väl värd ett besök. Staden kokar av julstämning i samband med den stora julmarknaden, som pryds av färgglada utsmyckningar och försäljare iförda traditionella folkdräkter. Här kan man värma sig med ett glas glögg, eller stilla hungern med diverse lokala delikatesser för säsongen. Oavsett årstid kan man alltid släcka törsten med någon av de många inhemska ölen. Barer och ölkällare finns det så klart gott om i den här staden.

Bäst utsikt över den gamla stadskärnan får man från klippan Toompea, som sträcker sig genom större delen av staden. Hit tar man sig lättast via Pikk Jalg, en av de större gatorna i Tallinn. När man väl tröttnat på utsikten kan man utforska de underjordiska tunnlarna, som nås via entrén intill Kiek in de Kök. En promenad i underjorden gör sig bäst tillsammans med en guide, som då berättar om tunnlarnas historia och deras användningsområden sedan de byggdes på 1600-talet.

Tallinn är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baltikum, huvudstäder och kultur och historia.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Tallinn månad per månad.

Hotell i Tallinn

För hotell i Tallinn kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Tallinn

-5°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordostSök flygbiljetter till Tallinn

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!