Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Estland » Ösel och Dagö

Flyg till Ösel och Dagö, Estland

Dessa två stora öar som numera tillhör Estland är fantastiska resmål som bjuder på vackra vykortslandskap. Dessa öar har varit stängda för turister på grund av den militära aktivitet som pågick där, men numera kan vi besöka platserna via flyg eller båt.

Foto: Bernt Rostad (CC BY 2.0)

Ösel- och Dagö-tips

På Ösel och Dagö hittar du långa, fina stränder, där det byggts grillplatser med jämna mellanrum. Fyrar och väderkvarnar är en vanlig och alltid lika vacker syn. Att cykla på öarna är att rekommendera, då du lätt kan ta dig runt här och se naturen på riktigt nära håll.

På Ösel kan du finna hela 36 olika arter av orkidéer och en fantastisk flora och fauna tack vare den mycket kalkrika jord som ön har. Ösel är också känd som väderkvarnarnas ö, och dessa väderkvarnar frammanar en känsla om en svunnen tid och bidrar till den mycket avkopplande atmosfären. Mycket historia finns att se här, som till exempel Kuresaare biskopsborg från medeltiden som sedan 2002 finns med på Estlands tentativa världsarvslista.

Dagö har många mil av badstränder som ordnats fint med lekplatser för barn och badhytter, medan andra har lämnats helt orörda. Ett måste på Dagö är att besöka den tredje äldsta fyren i världen, som fortfarande är aktiv. Ön är känd för sina många fyrar och cykelbanorna som anlagts över Dagö gör det enkelt att ta sig runt.

Ösel och Dagö är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Baltikum, Östersjökusten och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Ösel och Dagö månad per månad.

Fler destinationer

Dagens väder i Ösel och Dagö

-4°C
Måttlig vind, 4 m/s från nordSök flygbiljetter till Ösel och Dagö

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!