Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Danmark » Köpenhamn

Flyg till Köpenhamn, Danmark

Otaliga svenska har redan besökt huvudstaden i vårt grannland Danmark: Köpenhamn. För de som inte har det, och givetvis för de som planerar att besöka Köpenhamn igen, så kommer här några tips på vad man kan se och göra i staden.

Flyg till Köpenhamn

Foto: John Anes (CC BY-SA 2.0)

Köpenhamn-tips

Med dansk mat förknippar vi kanske främst röd pölse, smörrebröd och fläsksvålar. Inget ont om detta (speciellt inte om smörrebröd) men den senaste åren har det danska köket hamnat på allas läppar, och det kanske främst tack vare Köpenhamnsrestaurangen Noma har flera gånger utsetts till världens bästa och den bör givetvis upplevas – om man har råd, vill säga. När nya bord släpps gäller det att hänga på telefonen, för här blir snabbt fullbokat. Det kan vara en god idé att höra av sig emellanåt ändå, för det händer att de får in avbokningar.

Noma är dock inte den enda restaurangen med kvalitet i Köpenhamn. Prova t.ex. Marv & Ben, Kiin Kiin, och Grönbech & Churchill också. Alla har sin charm.

Att nämna Tivoli bland Köpenhamnstips är förstås extermt förutsägbart, men vi tycker ändå inte att vi kan utelämna det. Ja, Liseberg har generellt har bättre attraktioner, men stämningen på Tivoli är ändå i en klass för sig. Har man tröttnat på Tivoli men ändå vill åka karuseller så är Bakken, eller rättare sagt Dyrehavsbakken, ett bra tips.

Bakken har fri entré, så vill man ha lite nöjesparkstämning och äta sockervadd men klara sig undan med en mindre slant så är det hit till världens äldsta nöjespark som man ska bege sig.

Statens Museum for Kunst, Danmarks motsvarighet till Nationalmuseum, har konst från såväl danska konstnärer som mer kända namn ( bland annat Rembrandt, Picasso och Matisse). Ny Carlsberg Glyptotek, Ordrupgaard, Arken Museum of Modern Art och givetvis Louisiana Museum of Modern Art (halvvägs till Helsingör) är andra konstmuseum väl värda att besöka.

Stadsbiblioteket, som i folkmun går under namnet Den svarta diamanten, och det nya operahuset är modern arkitektur i en klass för sig. Det här är inte rätt forum för den här typen av debatt, men byggnader likt de här skulle vi gärna se fler av i Stockholm..

Köpenhamn är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Tuborg, huvudstäder, kultur och historia, rød pølse och shopping.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Köpenhamn månad per månad.

Hotell i Köpenhamn

För hotell i Köpenhamn kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Köpenhamns flygplats, Kastrup, är den största flygplatsen i Skandinavien. Kastrup ligger centralt och med tunnelbana eller tåg (stationen finns under flygplatsen) tar man sig snabbt och enkelt in till Köpenhamn.

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Köpenhamn

7°C
Måttlig vind, 4 m/s från västSök flygbiljetter till Köpenhamn

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!