Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Danmark » Århus

Flyg till Århus, Danmark

Århus är en av Danmarks äldsta städer och här finner du en mycket trevlig befolkning i en härlig mix av gammalt och nytt. Denna viktiga hamnstad är också ett turistparadis, tillika universitetsstad och det finns något för alla här.

Foto: Calvin Smith (CC BY 2.0)

Århus-tips

Nattlivet i Århus är brett och varierande och när vi befinner oss i den nya delen av staden så är vi på Århus ö. Här finner vi strandbarer och möjligheter till att spela beachvolleyboll. Arkitekturen här är modern precis som kan väntas av en ny stadsdel. Naturligtvis är staden även ett trevligt ställe för att ge sig på lite havsbad.

Vill du besöka äldre byggnader, vilket är att rekommendera när du är här, så åk till Den Gamle By. Detta är Århus största sevärdhet med cirka sjuttio äldre hus uppmonterade på ett sätt som det såg ut i Danmark för 100 år sedan. I Århus finner vi också den gamla kyrkan och tidigare domkyrkan också som heter Vor Frue Kirke som du kan besöka.

Vill vi besöka ett museum rekommenderas Århus konstmuseum som invigdes 2004 och är ett av de största i Europa. Ett trevligt besöksmål som ligger strax utanför Århus är drottningens sommarresidens Marselisborg Slott från 1902. Allmänheten har tillträde där när kungafamiljen inte bor i slottet.

År 2017 är det Århus som är Europeisk kulturhuvudstad och temat kommer då vara Rethink, vilket ska resultera i nya innovativa lösningar för att lösa kulturfrågor i regionen. Under året kommer många stora event arrangeras, så det är ett perfekt tillfälle att besöka denna äldre stad i Danmark.

Århus är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Tuborg, mindre städer och rød pølse.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Århus månad per månad.

Hotell i Århus

För hotell i Århus kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Flygplatsen

Aarhus Lufthavn ligger ca 4 mil utanför staden. Tidtabellen är anpassad efter ankommande och avgående flyg och resan tar ca 30 minuter. Flygplatsen har också bussförbindelse med Randers och Ebeltoft.

Fler destinationer

Dagens väder i Århus

9°C
Måttlig vind, 6 m/s från västSök flygbiljetter till Århus

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!