Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Cypern » Nicosia

Flyg till Nicosia, Cypern

Cyperns huvudstad Nicosia erbjuder mycket mer än bara stadsliv med shopping och restauranger, här finns även intressant historia och ett rikt kulturellt utbud.

Foto: sk12 (CC BY 2.0)

Nicosia-tips

När det gäller historia finns det mycket att välja bland i Nicosia, bland annat kan man besöka Cypernmuseet som har en mycket intressant samling av fynd ända från stenålder till den tidiga bysantinska eran.

Staden har även många kyrkor som är värda ett besöka. Agios Ioanniskatedralen byggdes i mitten av 1600-talet och de fantastiska väggmålningarna från 1700-talet gör katedralen unik. Närmare två mil från Nicosia hittar man Agioi Apostolikyrkan med otroliga fresker från omkring 1100-talet. Inte långt från kyrkan finns utgrävningen av Idalion, en gammal stadskärna. Machairasklostret är en annan sevärdhet, belägen i de vackra Machairabergen.

I Nicosia finner man rester av de venetianska stadsmurarna. En av portarna, Famagustaporten, har renoverats och innanför den hittar man stadens kulturcentrum.

Precis som den övriga cypriotiska maten är även köket i Niocisa baserat på närodlat och färska råvaror. Prova gärna det fantastiskt välsmakande getköttet Kleftiko som steks i stora speciella ugnar. Ett annat sätt att uppleva den cypriotiska matkulturen på bästa sätt är att äta en ”meze” som går att likna vid det svenska smörgåsbordet där man får lite av allt serverat i mindre portioner. Fetaost inbakad i filodeg och en fräsch sallad med fikon är andra lokala favoriter. Till maten serveras alltid ett gott hembakt bröd och självklart ett friskt vitt vin eller ett hembryggt öl.

Nicosia är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, huvudstäder, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Nicosia månad per månad.

Hotell i Nicosia

För hotell i Nicosia kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Nicosia

16°C
Svag vind, 2 m/s från sydostSök flygbiljetter till Nicosia

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!