Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Cypern » Larnaca

Flyg till Larnaca, Cypern

Larnaca har en rik historia med spännande inslag, vilket stadens arkitektur och kultur också genomsyras av. Staden och den närliggande regionen är ett av Cyperns viktigaste områden eftersom både en internationell flygplats och en stor hamn finns här.

Foto: Sergey Galyonkin (CC BY-SA 2.0)

Larnaca-tips

Du bör absolut besöka Larnacas medeltida slott, vackert placerat vid slutet av Atenavenyn. Den imponerande Saltsjön är en annan populär sevärdhet som dessutom är full av färgglada flamingor. Besöker man saltsjön bör man fortsätta till den närliggande moskén Hala Sultan Tekke, som byggdes i början av 1800-talet. Till moskén vallfärdar muslimer från hela världen då den räknas som en av de mest betydande moskéerna i världen.

Även den ortodoxa St Lazaruskyrkan med sin pampiga dekoration i guld är väl värd ett besök. Ett tips är att hyra bil för att ta sig runt i omgivningarna på ett smidigt sätt, man kan bland annat besöka fyndplatsen Choirokoitia som ligger cirka 3 mil från Larnaca. Här finns stenåldersfynd daterade från 7000 f.Kr. och platsen finns numer med på Unescos världsarvslista. Larnaca har självklart allt för sol och bad, vidsträckta sandstränder och ett behagligt klimat.

Till förrätt räcker det med att äta det hembakta brödet doppat i den traditionella yoghurtsåsen tzatsiki. Tahini är huvudingrediensen i en annan sås som serveras för att doppa bröd i, eller som sås till huvudrätten. Generellt sätt är den cypriotiska maten enkel men vällagad och med fokus på naturliga råvaror som citron, oliv och salt. Missa inte att prova halloumiost, nötgrytan Stifado och lammgrytan Kleftiko, som är en riktig specialitet där man tillagar lammet i lerugn under flera timmar.

Larnaca är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av charterturister, sol och bad och öar.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Larnaca månad per månad.

Hotell i Larnaca

För hotell i Larnaca kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Larnaca

15°C
Svag vind, 3 m/s från sydostSök flygbiljetter till Larnaca

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!