Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Bulgarien » Sofia

Flyg till Sofia, Bulgarien

Bulgariens huvudstad Sofia är en av de äldsta städerna i Europa. Här samsas en sjutusen år gammal stadsmur med sovjetiska armémonument, nybyggda lyxhotell och välmanikyrerade trädgårdar. Bland stadens bysantinska konst och osmanska arkitektur möts man av en avslappnad atmosfär och pulsen hos en modern metropol.

Foto: xiquinhosilva (CC BY 2.0)

Sofia-tips

För det yngre klientelet har Sofia ett brett utbud av pubar, barer och nattklubbar – de flesta tätt belägna på bekvämt gångavstånd i stadens centrala delar. För den mer kultur- och konstintresserade resenären finns det gott om museer, katedraler och gallerier att utforska.

Sankt Sophiakyrkan, som gav upphov till stadens nuvarande namn, är ett måste för den som vill ta del av Sofias historia. I utkanten av staden hittar man Bojanakyrkan, byggd mellan 900- och 1200-talet, som kläds av fresker från golv till tak och sägs vara det främsta exemplet på medeltida östlig konst. Väl värt ett besök är även Alexander Nevskij-katedralen, en av de största ortodoxa kyrkorna i världen, som uppfördes till minne av de ryska soldater som stupade i slutet av 1800-talet under det rysk-turkiska kriget.

Vill man ta del av stadens gastronomiska utbud beger man sig till en mehani, vilket är namnet på de traditionella bulgariska tavernorna. Här serveras bland annat Banitsa, Sjkembe och Tarator – med andra ord spenatpaj med ägg och fårost, gryta gjord på komage, och kall yoghurtsoppa. Man får heller inte missa Lukanka, Bulgariens torkade nationalkorv.

För den friluftsintresserade resenären finns goda möjligheter att utforska naturen, då Sofia omringas av bergsmassivet Vitosja. Toppen av berget når man enkelt med en kort bussresa från stadens centrum. Åker man hit från december till april erbjuder ett snötäckt Vitosja även alpina möjligheter för den som vill åka skidor.

Sofia är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av huvudstäder, ovanliga resmål och Östeuropa.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Sofia månad per månad.

Hotell i Sofia

För hotell i Sofia kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Sofia

8°C
Svag vind, 3 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Sofia

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!