Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Bosnien Herzegovina » Sarajevo

Flyg till Sarajevo, Bosnien Herzegovina

Efter att ha återhämtat sig från kriget är Sarajevo idag med sin historia och kulturella mångfald ett intressant resmål i Europa.

Foto: Gabriel Hess (CC BY-SA 2.0)

Sarajevo-tips

Det intressanta Tunnelmuseet är värt ett besök, här presenteras bygget av tunneln som användes flitigt under belägringen av Sarajevo. En intressant och spännande sevärdhet som förklarar händelser i kriget som man kanske inte tidigare känt till. Inte allt för långt från Tunnelmuseet hittar man det Historiska museet med dokumenterad historia om både Sarajevo och Bosnien och Hercegovina.

Gamla staden, Jajce, i Sarajevo får inte missas under vistelsen i staden. Den ligger belägen på en liten kulle som ger en vacker utsikt över hela staden. I Gamla staden kan man se den gamla borgen och här finns även den heliga platsen med den Serbisk-ortodoxa kyrkan, den gamla judiska synagogan, moskén Gazi Hursrev-Beg och den romersk-katolska katedralen. Det är verkligen en otrolig upplevelse att se fyra religioner sida vid sida i samma del av staden.

Lite utanför Sarajevo kan man njuta av skön natur i de närliggande bergspartierna.
När det gäller shopping så är det framför allt märkesskor i skinnmaterial man ska satsa på. Det finns ett stort utbud av skor från välkända tillverkare och priset är knappt hälften av vad vi betalar hemma i Sverige.

Turkiet, Österrike och Grekland är kök som influerat det bosniska köket och man finner idag en hel del inslag från dessa länder i den lokala matkulturen. Bosnierna äter gärna kött som tillagats med frukt och grönsaker som plommon, potatis, vitkål och bönor. Kryddiga cevapi, gulasch och ajvar är andra läckerheter man måste prova när man befinner sig i Sarajevo.

Sarajevo är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av Balkan, huvudstäder och ovanliga resmål.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Sarajevo månad per månad.

Hotell i Sarajevo

För hotell i Sarajevo kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Fler destinationer

Dagens väder i Sarajevo

10°C
Svag vind, 2 m/s från nordvästSök flygbiljetter till Sarajevo

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!