Foto: Sébastien Bertrand (CC BY 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Belgien » Bryssel

Flyg till Bryssel, Belgien

Bryssel är inget stort resmål för turistande svenskar. Kanske är det för vi förknippar staden med EU-byråkrati? (Den största delen av EU:s verksamhet finns i Bryssel). Staden förtjänar dock ett större intresse tycker vi och här har vi därför samlat ihop ett par Bryssel-tips.

Flyg till Bryssel

Foto: Niels Mickers (CC BY 2.0)

Bryssel-tips

Det medeltida torget Grand Palace ligger mitt i Bryssel. I närheten finns Manneken Pis, eller den kissande pojken som vi ofta säger på svenska, som har blivit en stadssymbol för Bryssel. De flesta turister åker för att titta på och fotografera den lilla bronsstatyn.

Atomium är en annan välkänd symbol för staden och ett intressant och spännande utflyktsmål för såväl turister som bofasta. Atomium är en gigantisk järnkristall och intill finns såväl museum och restaurang.

Som vi sa i ingressen finns en betyande del av EU:s verksamhet här. I de olika institutionerna bjuds på rundvandringar som ger en inblick i hur eu fungerar.

Många populära serietecknare är belgare, bland annat Hergé (Tintin m.fl.), Morris (Lucky Luke m.fl.), André Franquin (Spiro m.fl.) och Peyo (Smurfarna m.fl.). Besök t.ex. Belgian Comic Strip Center för att lära dig mer om “det belgiska serietecknarundret”.

Belgiens inblandning i kolonisationen av Afrika var både lång och blodig – mycket på grund av kung Leopold. Royal Museum for Central Africa berättar mer.

Pommes frites sägs vara en belgisk “uppfinning”. Den mest kända rätten från landet, och som de flesta restauranger med självaktning har på menyn, är moule marinere (musslor) med pommes frites. Gott! Belgarna är även bra på att tillverka choklad och öl så passa gärna på att delta i en provsmakning – eller organisera din egen..

Bryssel är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av EU, choklad, huvudstäder, kultur och historia, pommes frites, serier, shopping och våfflor.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Bryssel månad per månad.

Hotell i Bryssel

För hotell i Bryssel kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Bryssel

11°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Bryssel

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!