Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Belgien » Brügge

Flyg till Brügge, Belgien

Brügge är den lilla staden i nordvästra Belgien som tronar med titeln som regionens främsta stad. Här kan man som turist uppleva Flanderns alla speciella höjdpunkter.

Foto: Wolfgang Staudt (CC BY 2.0)

Brügge-tips

Brügge som namn kan härledas minst 800 år tillbaka i tiden. Själva ordet Brügge härstammar från urnordiska och betyder helt enkelt brygga. Namnet är inte helt otippat då orten har en lång tradition som hamnstad med internationell verksamhet. Brügge var länge en länk mellan Västeuropa och Medelhavet när det gällde handel. Här handlades det med kryddor och andra exotiska varor så till den grad att bankväsendet fick ett duktigt uppsving och skapade behovet av en börs. Brügges börs var en av de första och den öppnades redan i början av 1300-talet.

Brügge är en plats där det funnits bebyggelse under flera tusen år. Redan för 2000 år sedan var det här en etablerad boplats. Idag finns de flesta gamla strukturerna kvar. Staden har en medeltida stadskärna som för ett tiotal år sedan blev upptagen på Unescos lista av världsarv. Medelpunkten i denna anrika stad är de två gotiska tegelkyrkorna Onze Lieve Vrouwekerk och Sint Salvatorkrek.

Utöver detta har Brügge ett annat klassiskt landmärke som måste besökas om man är på plats i staden. Mitt på det stora torget i stadens mitt återfinns det 83 meter höga medeltida klocktornet. Den åttkantiga formen liknar inget annat och utgör en utmärkande del av stadens arkitektur. Tornet som uppfördes under tidigt 1400-tal hade en funktion som innebar att bevara kommunens alla viktiga dokument.

Brügge är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av choklad, kultur och historia, mindre städer, pommes frites, vackra miljöer och våfflor.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Brügge månad per månad.

Hotell i Brügge

För hotell i Brügge kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Brügge

11°C
Måttlig vind, 5 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Brügge

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!