Foto: ivan marianelli (CC BY-ND 2.0)
Hitta de billigaste flygbiljetterna hos alla stora flygbolag och resebyråer på bara några sekunder, i en enda sökning! Priser från SAS, Norwegian, Ryanair...

Boardingpass.se » Belgien » Antwerpen

Flyg till Antwerpen, Belgien

Antwerpen är staden med en hamn i Belgien som främst är synonym med två företeelser – diamanter och mode. Staden är inte den största, här bor ca 500 000 människor, men livet här håller ändå mycket hög standard.

Foto: FaceMePLS (CC BY 2.0)

Antwerpen-tips

Hamnen i Antwerpen är centrum för stadens framstående diamantindustri. Hit kommer både råmaterialet i form av oslipade stenar som omvandlas och förädlas i staden men även slipade stenar förekommer. I centrum av Antwerpen finns en hel gata tillägnad diamanter och smycken. Gatan som egentligen heter Pelikaanstraat kallas i folkmun för judarnas kvarter och här ligger den ena juvelerarbutiken efter den andra.

Antwerpen är också något av en modestad. Från staden stammar många framgångsrika klädskapare bland annat Walter Van Beirendonck, en av de berömda “Antwerpen six”. Invånarna är överlag mycket stilmedvetna, har stor kunskap om mode och trender och sätter en ära i att vara väldigt välklädda. I staden finns butiker kopplade till alla de stora modehusen men det finns även ett stort utbud av bra second hand shopping till följd av befolkningens stora modeintresse.

Är garderoben redan välfylld och behovet av nya fynd obefintligt kan man fortfarande njuta av fantastiska modeupplevelser. Man kan exempelvis besöka stadens berömda museum för mode – Momu. Här kan man följa couturens utveckling och få inblick i stadens progressiva tankesätt gällande mode.

Övriga berömda sevärdheter inkluderar bland annat stadens zoo. Anläggningen är mycket stor och dessutom har det en lång anrik historia. Detta zoo är nämligen ett av världens allra äldsta och öppnades redan på slutet av 1800-talet.

Antwerpen är ett lämpligt resmål för dig som är intresserad av choklad, diamanter, kultur och historia, pommes frites och våfflor.

Temperatur och nederbörd

I diagrammet visas dygnsmedeltemperatur (gul) och genomsnittligt antal dagar med nederbörd (blå) i Antwerpen månad per månad.

Hotell i Antwerpen

För hotell i Antwerpen kan vi rekommendera Hotels.com, en av världens största hotellsajter med över 140000 hotell. Samla 10 nätter och få 1 bonusnatt (gäller på utvalda hotell). Prisgaranti!

Länktips

Fler destinationer

Dagens väder i Antwerpen

10°C
Måttlig vind, 4 m/s från sydvästSök flygbiljetter till Antwerpen

Här hittar du avgångar och de lägsta priserna hos alla ledande flygbolag och resebyråer i en enda sökning. När sökningen är klar går det att filtrera på till exempel avgångstid och direktflyg/antal stopp.

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!